Matematik

Lineær sammenhæng! ):

05. december 2013 af Nikolaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkleig brug for hjælp til dette spørgsmål:

Find ud af hvor en generel ret linje, , skærer x-aksen ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af 123434 (Slettet)

y=ax+b

F.eks. y=5x+1

Skæring med y-aksen er 1, fordi y=5*0+1, dvs y=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2013 af LeonhardEuler

#1 Det er forkert.

#0 En linje med formen y = ax + b

har et skæringspunkt på x-aksen hvor y-værdien er lig med 0. Dvs. (x0,0)

Altså  0 = ax0 + b ⇔ -b/a = x0


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

y=ax+b=0

ax=-b

x=-b/a

da y=0, svarer denne x-værdi til skæring med x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

En generel ret linie i planen har ligningen

      ax + by + c = 0 .

Den skærer x-aksen, hvis ligningen

      ax + c = 0

har netop 1 løsning, dvs, hvis a ≠ 0 , og her findes så skæringspunktet (-c/a , 0) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2013 af 123434 (Slettet)

1#

Skæringen med y-aksen (0,1)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, men opgavens spørgsmål drejer sig om skæringen med x-aksen.


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng! ):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.