Matematik

reducering

10. november 2005 af mettma (Slettet)
Nogen der kan reducere disse to udtryk yderligere?:

1)
0,5(e^2x)-2(e^x)+(e^-x)+(3/2)

2)
0,5(x^2)+9x-9ln(x+1)+3

takker - Mettma

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Består opgaven da i at reducere udtrykkene yderligere?

//Epsilon

Svar #2
10. november 2005 af mettma (Slettet)

nej. jeg har løst en hel opgave. mangler blot at reducere, så det ser pænt ud.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Det ville sandsynligvis være lettere at forholde sig til resultaternes korrekthed, hvis du skrev den oprindelige opgavetekst.

//Epsilon

Svar #4
10. november 2005 af mettma (Slettet)

ok. 2 sek

Svar #5
11. november 2005 af mettma (Slettet)

Bestem løsning til differentialligningerne i de angivne punkter:

1)
dy/dx = (e^2x)-2(e^x)-(e^-1) og (x0,y0)=(ln2,0)

Her har jeg integreret:

y = S (e^2x)-2(e^x)-(e^-1) dx

og fået:

y = 0,5(e^2x)-2(e^x)+(e^-x)+k

så indsætter jeg punktet (ln2,0) og får k=(3/2).

Ligningen bliver dermed:

y= 0,5(e^2x)-2(e^x)+(e^-x)+(3/2)

2)
dy/dx = ((x^2)+10x)/(x+1) og (x0,y0)=(0,3)

Også her har jeg integreret:

y = S ((x^2)+10x)/(x+1) dx

og fået:

y = 0,5(x^2)+9x+(17/2)-9*ln(x+1)+k

så indsætter jeg punktet (0,3) og får k=-(11/2).

Ligningen bliver dermed:

y = 0,5(x^2)+9x-9ln(x+1)+3

Men jeg tænkte bare at svarene måske kunne gøres pænere?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
ad 1)
En stamfunktion til e^(-1) (en konstant) er ikke e^(-x). Om igen.

ad 2)
Leddet '17/2' skal slettes, og dermed skal k-værdien naturligvis korrigeres tilsvarende.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
Løsningen

y = (1/2)x^2 + 9x - 9ln(x+1) + 3

er dog korrekt. Hvor de 17/2 kommer fra, er imidlertid uklart; man kan lige så godt samle konstantleddene til én konstant, som derved får værdien 3.

//Epsilon

Svar #8
11. november 2005 af mettma (Slettet)

#6:
min fejl. jeg har skrevet forkert. der skulle have stået e^(-x). det er bare mig der kom til at skrive e^(-1), men det rigtige er altså e^(-x). sorry

Svar #9
11. november 2005 af mettma (Slettet)

#7:
men det har jeg da også gjort, mener jeg. altså samlet konstantleddene og fået konstanten 3.

Svar #10
11. november 2005 af mettma (Slettet)

men anyways. mange tak hjælpen!!

-mettma

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#9:
Det benægter jeg ikke; resultatet er, som nævnt i #7, korrekt. Pointen er, at det er uklart, hvorledes 17/2 overhovedet kommer ind i billedet.

//Epsilon

Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.