Kemi

Radioaktivtet

05. december 2013 af freaksom (Slettet)

 Når 2 kg 235 U spaltes (Hiroshima-bomben, 6. august 1945) frigøres 1,646* 10^14  J som stråling. Hvad er

produkternes masse? Hvor stor er massedefekten i %?

En atombombe på 1 Megaton svarer til sprængkraften af 106  tons trotyl, hvor den udviklede strålingsenergi er

8* 10^15  J. Hvor mange Megaton svarede til Hiroshima-bomben til?

1 kg trotyl udvikler 8* 10^6   J ved eksplosion. Hvor stor er massedefekten i %?

jeg er lidt i tvivl om denne opgave, især det med massedefekten i %. Jeg ville tro at man skulle bruge formlen E=m*c^2, men man får ikke nogen procent der :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Massen af bombens uran er mU = 2kg. Beregn EU = mU·c2 . Der udstråles energien ΔE = 1,646·1014 J. massen af produkterne er så

mprod = (EU-ΔE)/c2 .

Massedefekten er ΔE/EU .

1 Megaton = 106 ton trotyl = 106·103 kg trotyl udvikler 109·8·106 J = 8·1015 J .


Svar #2
05. december 2013 af freaksom (Slettet)

Tak :)

Men jeg er lidt i tvivl om sidste del, det med trotyl... hvordan finder man massedefekten her? bruger man sin Eu eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal omregne den frigjorte energi ΔE = 1,646·1014 J til Megaton via de kalibreringer, der er givet i opgaven, og som er skåret ud i #1.

Man kan så gennemføre den samme beregning for massedefekt for 1kg trotyl.


Svar #4
05. december 2013 af freaksom (Slettet)

Ah okay, tak :)


Skriv et svar til: Radioaktivtet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.