Matematik

Cirkler

05. december 2013 af Randkhalil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har en ligning hvor jeg skal bestemme om det fremstiller en cirkel ..

Min første ligning er x^2 -8x+y^2 +2y = -1

Her får jeg (x-4)^2 + (y+1)^2 = -1+6+1 
C(4,-1) og r=4

Men nu får jeg en ligning som ser således ud:

3x^2 - 12x + 3y^2 -6y - 12 = 0 

Hvad gør jeg så her?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Divider det hele med 3, derefter samme fremgangsmåde

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2013 af Anar2 (Slettet)

Og hvor bliver r = 4

Og den næste skal du divdere ledende med 2 eller 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

#2 : det er 3 der ska divideres med, der må ik være kofficienter foran x^2 og y^2

Svar #4
05. december 2013 af Randkhalil (Slettet)

Jeg nåede også at rette den :) det var en tastetursfejl .. mente C(4,-1) og r= 4 

Og vil I ikke vise mig hvordan ... det er bare så jeg kan det til eksamen ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2013 af Anar2 (Slettet)

Jah. Godt du opdagede din tast fejl. 

Men hvordan får du r = 4, hvis du siger: -1+6+1  


Svar #6
05. december 2013 af Randkhalil (Slettet)

Jeg tager kvadratroden af 16..


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

når du dividerer med 3 overalt får du
x^2 +y^2-4x-2y-4=0

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

#5 der mangler et 1 tal : 16+1-1=16 dvs r=4

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den første ligning er

x2 -8x +y2 +2y = -1 , dvs

(x-4)2 + (y+1)2 = -1 + 42 +12 = 42 ,

hvoraf aflæses C(4,-1) og r = 4 .

Den anden ligning er

3x2 -12x +3y2 -6y -12 = 0 , divider med 3 til

x2 -4x +y2 -2y = 4 .

Prøv nu selv at komplettere til kvadrater.


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. december 2013 af Anar2 (Slettet)

Jah. Det er rigtigt at du tager kvadratroden af 16, men du har skrevet at r = -1+6+1. Skulle du så ikke heller skrive: 4 staden for. 


Svar #11
05. december 2013 af Randkhalil (Slettet)

ja præcis mente 16 og ikke 6 .. min fejl :))


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. december 2013 af Anar2 (Slettet)

Godt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. december 2013 af Anar2 (Slettet)

#9

Yes :) Du skal gøre, præcis son Andersen har gjort det :) 

Held og lykke. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

#10som sagt er det en tastefejl 4^2=16 ik 6, resultatet forbliver dog det samme, da der er regnet med 16 og ik 6

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. december 2013 af Anar2 (Slettet)

Yeah. Godt det blev rettet :) 


Svar #16
05. december 2013 af Randkhalil (Slettet)

Men Andersen11 .. hvor får du 4 fra på den anden side af lighedstegnet :)?


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. december 2013 af Anar2 (Slettet)

Det er jo radius han har fået på den anden side, du havde skrevet 16 og han har skrevet 4^2 som er = 16


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

det har han bare rykket, sammenlign #7 og 9

Brugbart svar (0)

Svar #19
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det er jo 12 divideret med 3.


Svar #20
05. december 2013 af Randkhalil (Slettet)

Jeg får den til at give C(2,1) og r =4 ... 
Men facit siger at radius = 3 ... hvad gør jeg forkert :S


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.