Kemi

HJÆLP TIL KEMI

06. december 2013 af nadiaChristensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg sidder og regner opgaver i kemi, men jeg sidder fast da jeg har problemer med at løse denne ligning?

Nogen der kan hjælpe??

7,78=6,80+log(0,0056mol+x/0,0055mol-x)

Jeg skal løse ligningen med hensyn til x!?

Men jeg aner ikke hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

7,78=6,80+log(0,0056mol+x/0,0055mol-x)

start med at rykke 6.8 over på den anden side:

7.78-6.8=log(0,0056mol+x/0,0055mol-x)

tag invers log på begge sider:

10(7.78-6.8)=0,0056mol+x/0,0055mol-x

Herfra må du fortælle hvordan du har fået enheden mol+x og mol-x


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2013 af mathon

                             7,78 = 6,80 + log((0,0056+x) / (0,0055-x))           0 < x < 0,0055

                             log((0,0056+x) / (0,0055-x)) = (7,78 - 6,80) = 0,98

                            10log((0,0056+x) / (0,0055-x)) = 100,98

                             (0,0056+x) / (0,0055-x) = 100,98

                             0,0056+x = 100,98(0,0055-x)

                             0,0056+x = 100,98•0,0055-100,98•x

                             (1 + 100,98)·x = 100,98•0,0055 - 0,0056

                             10,5499·x = 0,046925

                             x = 0,046925 / 10,5499 ≈ 0,0044


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2013 af Ukenddt (Slettet)

Når du så har fundet dit svar, kan du tjekke efter med Nspire og solve den. 


Svar #4
06. december 2013 af nadiaChristensen (Slettet)

EJJJ HVOR ER I SØDE ALLESAMMEN!

JEG TAKKER MANGE GANG.

Hvordan kan man solve den på Nspire?? Jeg er ret dårlig til det her


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2013 af Ukenddt (Slettet)

Du skriver: solve(7.78=6.8+log(((0.0056+x)/(0.0055-x)),10),x) ,x fordi du løser den med hensyn til x. 

Svaret bliver: 

x = 0.0044


Svar #6
06. december 2013 af nadiaChristensen (Slettet)

Ahh okay, men hvorfor skal man sat10 ud for parentesen?

Er det noget man altid gør? Jeg er ret dårlig til lommregner


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2013 af Ukenddt (Slettet)

Det behøver du ikke nødvendigvis at gøre, når du selv taster det ind. Når du har klikket på enter, kommer det selv frem idet den ændrer, det du har skrevet, for at det giver mere mening for computeren. Det er ikke noget du skal hæfte dig yderligere ved - sådan er det bare. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2013 af mathon

 10 fordi der medens logaritmefunktionen log10


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2013 af mathon

medens → menes


Skriv et svar til: HJÆLP TIL KEMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.