Matematik

Differentialregning

06. december 2013 af jkbendixen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal lave en specifik matematisk udledning af hvordan funktioner omskrives fra formen

y(t) = c_1*cos(ωt)+c_2*sin(ωt)

til

y(t)=A*sin(ωt+φ)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af mathon

se


Svar #2
08. december 2013 af jkbendixen (Slettet)

Mange tak for hjælpen mathon!

Dog forstår jeg ikke helt den omskrivning, så er det noget jeg kan få dig til at uddybe lidt mere?
F.eks er jeg i tvivl om hvorfor ψ kommer ind i billedet?
F.eks da du skriver:

Ved omskrivning af * fås:
x=C·sin(ω·t+ψ)

mener du ikke at:
x=C·sin(ω·t+φ)

så konstanten B/A=t*g+φ istedet?

desuden forstår jeg heller ikke slutningen hvofor:
ψ=-tan-1(B/A)+π/2
kunne jeg få dig til at uddybe det også?

Venlig Hilsen Jakob

 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.