Matematik

ligning

07. december 2013 af teamwork (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg sidder med følgende ligning

0.505*alpha*e/(sqrt(2)*a)+alpha*e/(sqrt(5)*a) = 0

e og a er konstanter. Og alpha skulle gerne give 1.31803.. Men når jeg prøver at løse den i maple eller på Ti 89 så giver det bare nul. 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2013 af peter lind

Løsningen til ligningen er åbenlys 0, så er der ikke noget du har misforstået eller læst forkert


Svar #2
07. december 2013 af teamwork (Slettet)

tak for svaret..

hvordan er det at man kan se at den skal give 0.

Jeg sidder nemlig med min læreres løsning ved siden af og den giver et andet resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2013 af lfdahl (Slettet)

Jeg formoder ligningen ser sådan ud:

0.505 α e/(a√2)  +  α e/(a√5) = 0

⇒ (αe/a) (0.505/√2 + 1/√5) = 0

Denne ligning er kun opfyldt, når α eller e er nul, så maple og Ti89 regner rigtigt.

Der må være en fejl i din ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Løsningen 0 er korrekt :-)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.