Kemi

Afstemning puffer

08. december 2013 af lisehaaber (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan fortælle hvad der sker i dette tilfælde (også meget gerne hvordan man kommer frem til resultatet):

Vi har en puffer som består af 0,025 M HPO4 (opløftet i 2-)  og 0,035M H2PO4 (opløftet i -)

Hvad sker der når der tilsættes 1,00ml. 2,00M NaOH?

Finder frem til at NaOH er en stærk base, som vil reagere med pufferens syre H2PO4- men hvordan finder man ud af hvilke H'er der smides/ optages?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2013 af Hr. Kræmer (Slettet)

Rigtigt nok, at
NaOH + HPO42- + H2PO4-  --> Na+ + H2O + 2 HPO42-
Hvad mener du med hvilke H'er der smides?
Så længe der er H2PO4- i suppen, vil NaOH (på papiret) reagere med denne.
Det er svært at vide præcis hvilket proton der smutter hvor hen. Man kan undersøge det med Deutoreret phosphorsyre, meeeen eftersom du skriver det er et c-niveau spørgsmål, så mener jeg, at du har forstået det rigeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2013 af mathon

I 1 L puffer:
                      pH = pKs + log(n(HPO42-) / n(H2PO4-))

                      pH = 7,20 + log((0,025 mol) / (0,035 mol)) = 7,05

    Efter tilsætning af 1,00 mL 2,00 M OH- = (0,001 L) • (2,00 mol/L) = 0,002 mol OH-
    ækvivalerende 0,002 mol H2PO4-:

                      pH = 7,20 + log((0,025+0,002) mol) / (0,035-0,002) mol)) = 7,11


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af mathon

                    H2PO4-   +   OH-   --->   HPO42-   +   H2O


Skriv et svar til: Afstemning puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.