Matematik

trekanter trigonometri

08. december 2013 af emile33 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælper mig med denne opgave:

inden i en enhedscirkel, altså en cirkel men radius på en, er placeret en ligesidet trekant, således at trekantens hjørner alle rører cirklen.

jeg skal finde de to afstande a og b (vist på tegningen) helst med meget eksakte værdier

Vedhæftet fil: matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2013 af mathon

                     

kordefomlen

                          a = 2·r·sin(60º/2)

Pythagoras

                          (r - b)2 = (a/2)2 + r2

                          (r - b)2 = (r·sin(30º))2 + r2

                          r2 - 2r·b + b2 = (1/4)r2 + r2

                          b2 - 2r·b - (1/4)r2 = 0

                         b2 - 2·b - (1/4) = 0   og   b > 0


Skriv et svar til: trekanter trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.