Matematik

differentialregning

09. december 2013 af oleoleoleoleole (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen :)

Er der nogle søde mennesker der kan hjælpe mig med følgende opgaver, kan virkelig ikke finde ud af det.

En funktion  f  er defineret ved

f(x) = 3/5(en brøk)x5 – 2x3 + 3x ;  x∈R .

a)       Bestem differentialkvotienten  f '(x)  og løs ligningen  f '(x) = 0 .

b)      Bestem fortegnsvariationen for  f '(x) .

c)       Angiv monotoniforhold og ekstrema for funktionen  f .

Tak på forhånd! :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af PeterValberg

Der er 4 videoer om monotoniforhold i denne videosamling [ LINK ] 

(lidt nede på siden)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2013 af mathon

differentiation af et polynomium:

                     p(x) = cnxn + cn-1xn-1 + cn-2xn-2 + ............c2x2 + c1·x + co

                     p '(x) = cn•nxn-1 + cn-1•(n-1)xn-2 + cn-2•(n-2)xn-3 + ............c2•2x + c1

       


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af mathon

i anvendelse:

a)

              f(x) = (3/5)x5 + (-2)x3 + 3x1      x ∈ R

              f '(x) = (3/5) • 5 • x5-1 + (-2) • 3 • x3-1 + 3 • 1 • x1-1


Svar #4
09. december 2013 af oleoleoleoleole (Slettet)

Til svar #2

tak for så hurtigt et svar.

Har allerede set dem, men det gjorde bare ikke så en stpr forskel.

Kan du ikke komme med et eksempel, så kunne det være mere forsåelig.

Tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2013 af mathon

              f '(x) = 3x4 - 6x2 + 3  =  3(x4 - 2x2 + 1) = 3(x2 - 1)2 = 3(x+1)2(x-1)2


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.