Matematik

Kan man skrive f(x,y), hvortil y=f(x)

09. december 2013 af Daniel88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære Studieportalen

Jeg har et spørgsmål angående noget matematik.

Jeg er blevet i tvivl om, at man må skrive f(x,y) mens y=f(x) samtidigt.

f(x,y) og f(x) er jo forskellige funktioner, og mit spørgsmål er så, om jeg skal betegne de to forskellige funktioner med forskellige forbogstaver, altså så bogstavet ''f'' ikke indgår i begge funktionsforskrifter, eller er det ligemeget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af SuneChr

y  =  f (x)         er en funktion i én variabel
og
z  =  f (x ; y)     er en funktion i to variable.


Svar #2
09. december 2013 af Daniel88 (Slettet)

Ligemeget, jeg har fundet ud af det :)


Skriv et svar til: Kan man skrive f(x,y), hvortil y=f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.