Matematik

HJÆLP - Hoveder og fødder

09. december 2013 af laurajakobsen28 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En landmand har et bur med kaniner lige ved siden af et bur med høns. Men nu er hegnet mellem høns og kaniner gået i stykker, så kaninerne og hønsene går rundt mellem hinanden. Landmanden har talt 131 hoveder og 350 ben i buret.

Hvor mange høns er der i buret, og hvor mange kaniner er der i buret?

Hvad skal jeg gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hvert dyr har 1 hoved, mens hver høne har 2 ben og hver kanin har 4 ben.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2013 af Krabasken (Slettet)

x høns

y kaniner

x+y = 131

2x+4y = 350.........Gang den første lignig med 2

2x+2y = 262

--------------

træk de to ligninger fra hinanden

0x+ 2y = 88

y = 44.............indsæt i første ligning

x+44 = 131

x = 87

----------------

Gør prøve:

87 høns og 44 kaniner giver ? hoveder og ? ben

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er i alt 131 dyr (hoveder). Hvis hvert dyr havde 2 ben, ville der have været 2·131 = 262 ben. Der er imidlertid 350 ben, så "overskuddet" på 350 - 262 = 88 ben skal derfor tillægges de 4-benede med 2 til hver, dvs, der er i alt 44 kaniner, og derfor 131-44 = 87 høns.


Skriv et svar til: HJÆLP - Hoveder og fødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.