Fysik

En fjeder! :>

10. december 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: B-niveau

En fjeder med fjederkonstanten 1250 N/m sammenpresses 7,0 cm.

1) Beregn fjederkraftens arbejde.

Derefter sammenpresses fjederen yderligere 7,0 cm. Beregn fjederkraftens arbejde på de sidste 7,0 cm.

1) A_fjeder = ½ * k * x^2 
                   = ½ * 1250 N/m * 0,07 m 
                   = 3,0625J

2) A_fjeder = ½ * k * x^2 
Nu er det jeg bliver forvirret skal man bruge 0,14 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2013 af peter lind

Udregn fjederens arbejde fra start til de 14 cm. Fratræk derfra arbejdet for de første 7 cm


Svar #2
10. december 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Tusinde tak Peter Lind, vil du hjælpe med denne? 

En elev hænger et lod med massen 800g op i fysiksamlings store fjeder. Herved forlænges fjederen 13 cm, når loddet hænger stille i ligevægtsstillingen.

Bestem fjederkonstanten.

Jeg har indtil videre gjort følgende: 

A=F*s(cos180) 

Også finder jeg arbejdet også kan jeg isolore k og finde den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2013 af peter lind

Brug at F = k*x= m*g   


Svar #4
10. december 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Ah, så 

F=k*x=0,800*9,82

(0,800*9,82)/x = k eller hvordan og hvorledes?


Svar #5
10. december 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Desuden har jeg også brug for hjælp til den her: 
 

O12.5
Bremseskiverne på en bil er af rustfrit stål. De vejer tilsammen 6,1 kg. Ståls specifikke varmekapacitet er 0,51 kJ/kg*g

Bilen, som har massen 950 kg, bremses ned fra 120 km/h til 50 km/h

Beregn den temperaturstigning, bremseskirverne herved opnår, hvis vi antager, at hele ændringen i mekanisk energi under opbremsningen dannes til indre energi i skiverne. 

E_kin = 0,5 * 950 * 70/3,6^2 
E_kin = 179,6 kJ

179 kJ / 0,51 * 6,1 = 57,53 grader er dette rigtigt??? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2013 af peter lind

#4 Ja men pas på enhederne

#5 Nej  du skal finde forskellen i kinetisk energi før og efter opbremsningen


Svar #7
10. december 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

førEkin=0,5*950*33^2= 517275J
efterEkin=0,5*950*13,89^2 = 91642J
DeltaEkin = 517275J-91642J= 425,6 kJ

(425.6)/(0.51*6.1)= 136,9grader celc så jeg ender med dette resultat?


Skriv et svar til: En fjeder! :>

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.