Matematik

Vektor-Find punkt...

13. november 2005 af DadoDK (Slettet)
Hej...

Jeg sidder fast i en opgave hvor der står følgende:

A(1,2) og B(6,1) OG Ct(x,y)

X=3+4t
Y=5+t

Find de værdier af t for hvilke arealet af ABC er 19.

Hvordan skal jeg gribe stykket an? Har Prøvet at bruge areal formlen ½H*G og fandt frem til at H =(6.5) men ved ikke hvordan jeg skal komme videre, hvordan finder jeg kordinaterne til punkt C.

Facit listen siger at t = 1 og -59/17...

Hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2005 af sigmund (Slettet)

Benyt at arealet af parallellogrammet, der udspændes af to vektorer, er lig determinanten af krydsproduktet mellem de to vektorer.

Svar #2
13. november 2005 af DadoDK (Slettet)

Hmm... Forstår ikke helt... :D

Paallogrammet der udspændes mellem to vektorer, jeg har kun en vektor og det er AB=a

http://img475.imageshack.us/my.php?image=abcdefg4ec.jpg

Det er en skitse ove hvad jeg har...

Svar #3
13. november 2005 af DadoDK (Slettet)

Se borte fra 6,5 det er bare en højde jeg har fundet, ved ikke om den passer...

Svar #4
13. november 2005 af DadoDK (Slettet)

PIS OF KEJK... har fundet ud af den...var mega nem...

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#1:
Så vidt jeg kan se, arbejder vi i R^2 i ovenstående opgave, og da har krydsprodukt (vektorprodukt) ikke nogen mening. I øvrigt er det ikke determinanten, men længden af krydsproduktet, som i R^3 giver arealet af det udspændte parallelogram.

//Epsilon

Skriv et svar til: Vektor-Find punkt...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.