Matematik

Vektorer

11. december 2013 af tottemusen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Mangler hjælp til to opgaver, håber nogle kan hjælpe!

1. Gør rede for at linjerne L og m med ligninger

L:2x-5y-1=0  og m: -6x+15y+3=0 er parallelle. Bestem desuden afstanden mellem linjerne.

2. Linjen L går igennem punktet med koordinatsættet (-3,6) og står vinkelret på linjen m med ligningen m:5x-3y+30=0. Bestem linging for linjen L. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af lfdahl (Slettet)

1. Vis at normalvektorerne for de to linier er proportionale: nl = c nm, hvor c er et reelt tal

Vælg et punkt på linie l og benyt afstandsformlen ml. punkt og linie m.

2. Benyt linien m´s normalvektor: nsom retningsvektor for linien l:

l:  [x,y] = [-3,6] + t nm,  t ∈ R


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2013 af peter lind

1. Vis at dere normalvektorer er parallelle. Find et vilkårligt punkt på den ene linje, og brug afstandsformlrn for linjer til at finde afstanden til den anden linje

2. Brug at linjernes normalvektorer står vinkelret på hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Linierne er parallelle, hvis de har samme hældningskoefficient. Beregn koordinatsættet til et punkt på ene linie og beregn så afstanden fra dette punkt til den anden linie.

2. Tværvektoren til linien m's normalvektor vil være en normalvektor til linien L.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.