Matematik

Matematik B - skriftlig eksamen

12. december 2013 af plosif (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. :)

Jeg vil høre om der er en der gider at tage en kigger på min skriftlige aflevering (matematik B) og evt. vurdere hvad den cirka er til? Det er dog kun delprøve 2 jeg lægger ud (den med hjælpemidler). Jeg har lavet alle opgaverne i delprøve 1 og er ret sikker på de fleste er rigtige.. Det er egentlig mest prøven med hjælpemidler jeg er i tvivl om. 

Er der en, der evt. er sød, at kigge på det jeg har lavet, og give en vurdering - ville det være super. 

På forhånd tak!!

Vedhæftet fil: Mat skriftlig.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
12. december 2013 af Mixzo (Slettet)

Hej,

Jeg synes de første mange opgaver ser fine ud.

Dog synes jeg dine opgaver bærer for meget præg af at du har brug computer, og skal måske gøre mere ud af at forklare hvad A:15 fx betyder. Jeg ved det godt, men nogle lærer går meget op i at man kan se dette.

Du mangler at lave nogle af opgaverne i opgave 10
Angående monotoniforhold forstår jeg ikke hvorfor du har solve f(x)=0
Det plejer vel at være f ' (x)=0?

Jeg læste til opgave med Chi, og dertil er opgaverne umiddelbart rigtige. Metoden ser i hvert fald fornuftig ud.

Computerens brug gør din opgave meget uoverskuelig og min matematik lærer, jeg har A, ville ikke kunne hitte rundt i det.

Hvis du vil se hvordan jeg gør kan du evt. kigge på en af mine opgaver jeg vedhæfter nedenfor.
obs. jeg gør opmærksom på at der er 2 mindre fejl i 2 af opgaverne. Opgave 12 og opgave 6

Mvh

Ps. du behøver langt fra at skrive lige så meget tekst som mig, dog ville jeg være mere forklarende omkring din brug af programmet. Matematikken ser du ud til at have styr på :)

Vedhæftet fil:Opgavesæt 1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

I Opg 8 bør man ikke runde c af til 3.4 ved beregningen af arealet. Man bør altid medtage alle cifre i mellemregningerne.

Arealet af trekant ACD kan også beregnes ved

A = (1/2)·|CD|·|AC|·sin(vACD) = (1/2)·|CD|·|AC|·sin(B-A) = (1/2)·8·5·sin(36,82483º-22º) = 5,117 .

Besvarelsen af Opg 11 er forkert.

f(x) = (x-7)·e-x ⇒ f '(x) = -(x-7)·e-x + e-x = (8-x)·e-x . Derfor er

f(2) = -5e-2 , og f '(2) = 6·e-2 ,

og tangentligningen fortangenten i (2 , f(2)) er da

y =  6·e-2 · (x-2) -5e-2 = 6e-2·x -17e-2 ≈ 0,812x -2,301

Monotoniforholdene bestemmes ved at løse ligningen f '(x) = 0 , dvs (8-x)e-x = 0 , dvs x = 8 . Du undersøger, hvor den (forkerte tangent) skærer x-aksen.

Man har, at f '(x) > 0 for x < 8, og at f '(x) < 0 for x > 8.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

I Opg 13 skal man ført vise, at de to grafer skærer hinanden i (0,0) og (4,2). Arealet af M er ikke 2,6 men 8/3 = 22/3 .


Skriv et svar til: Matematik B - skriftlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.