Historie

Kinesisk Historie - Kinas sidste dynasti

13. december 2013 af oafkl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er ved at skrive SSO om kinas sidste dynasti. I min opgavebeskrivelse bliver betegnelsen Qing-dynastiet brugt og jeg har derfor valgt at bruge denne betegnelse i min opgave. Jeg har mange bøger omkring emnet og i en af dem bliver det skrevet som Ch'ing-dynastiet, men jeg vil gerne være helt sikker på om der er en mere betydelig forskel på Qing og Ch'ing end måden at skrive det på?

i en tredje bog bliver det beskrevet med et helt andet navn, nemlig Manchu-dynastiet, hvordan kan det være og hvorfor er de forskellige forfattere ikke enige om navn og stavemåde?

Jeg er sikker på at de alle er ens da årstallene er ens for alle tre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2013 af CoSMoS

Qing og Ch'ing er to forskellige skrivemåder for det samme - og Manchu-dynastiet dælkker også over det samme. Manchuerne invaderede Kina, og den linje af kejsere, som var Manchuer, blev kendt som Qing-dynastiet. Så du har fuldstændig ret i at de alle tre, i denne kontekst, dækker over samme dynasti - Manchu betoner bare deres etniske ophav, at det var erobrere fra Manchuriet, som senere hen blev assimilerede :-) 

Qing er den sædvanlige stavemåde i Danmark, men det er ikke nogen uvæsentlig detalje, at de er/var Manchuer, så det er meget fint, hvis du får demonstreret, at du ved hvad det dækker over :-) Men du har helt ret i at de alle tre er samme dynasti :)


Svar #2
13. december 2013 af oafkl (Slettet)

Tusind tak for den besvarelse. Det var ligepræcis en forklaring som den jeg ledte efter! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2013 af CoSMoS

Det var så lidt, held og lykke med opgaven :-)


Skriv et svar til: Kinesisk Historie - Kinas sidste dynasti

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.