Matematik

Isolering af variabel i ligning

13. december 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Nogen, som kan hjælpe med at isolerer [A]t i følgende ligning:

-1/[A]t+1/[A]0=-k*t


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Isoler 1/[A]t :

1/[A]= 1/[A]0 + k*t

og find så [A]t .

(at isolere).


Svar #2
13. december 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Så langt kan jeg godt tænke, men der er isoleringen af [A]t der forvolder mig problemer når der er to led...


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er

[A]t = 1 / (1/[A]+ k*t)


Svar #4
13. december 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Arh selvfølgelig :) Hvordan kommer man fra 1/(1/B) til B/B? Hvilken generel formel er det der anvendes? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis 1/x = b er x = 1/b

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kommer ikke fra 1/(1/B) til B/B , da 1/(1/B) = B .


Svar #7
15. december 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Nej, men forlænger - hvorved jeg har fået det ønsket resultat :) Havde vist bare set mig lidt blank :I

Skriv et svar til: Isolering af variabel i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.