Matematik

Reduktion, hjælp!

14. december 2013 af Racetraceren (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen.
Jeg har fået en opgave for. jeg har lavet et reduktion stykke, men jeg ved ikke om jeg har lavet det rigtigt.
Er der ikke en der kan tjekke om jeg har fået det rigtigt. På forhånd tak.

(x - 3) * (50 + x)
x*50 + x*x - 3 * 50 - 3 * x
50x + xx - 150 - 3x
50x - 3x + xx - 150
47x + xx - 150
48xx - 150


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2013 af HTXguy (Slettet)

det ser rigtigt ud, bortset fra at x*x giver x^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

du maa ikke blande x med x^2. x*x=x^2
Du faar da
(x - 3) * (50 + x)

x*50 + x*x - 3 * 50 - 3 * x

50x + x^2 - 150 - 3x

50x - 3x + x^2- 150

47x + x ^2 - 150

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det bliver langt mere overskueligt, hvis du sætter = mellem størrelser der er lige store.

(x-3)·(50+x) = x2 +(50 -3)·x -3·50 = x2 +47x -150


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

sorterer lige i  tallene i  #2:

(x - 3) * (50 + x)

x*50 + x*x - 3 * 50 - 3 * x

50x + x^2 - 150 - 3x

50x - 3x + x^2- 150

47x + x ^2 - 150
 


Skriv et svar til: Reduktion, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.