Matematik

Find ved håndkraft differential kvotioenten af f ' (x) af funktionen

14. december 2013 af NaNoTecs - Niveau: A-niveau

Find ved håndkraft differential kvotioenten af f ' (x) af funktionen f ' (x) = 5 * ln(x) -x + 6

Hej, hvordan gør man dette? Jeg er klar over hvordan man løser den når der er ln(x) i funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2013 af peter lind

Du skriver i overskriften at du skal finde f'(x) men i selve teksten angiver du f'(x). Hvad er rigtigt og hvad er problemet når du ved hvordan man løser den med ln(x) i funktionen? De andre led er jo meget enklere


Svar #2
14. december 2013 af NaNoTecs

Find ved håndkraft differential kvotioenten af f ' (x) af funktionen f (x) = 5 * ln(x) -x + 6

Sådan, en lille fejl. 


Svar #3
14. december 2013 af NaNoTecs

Hej, hvordan gør man dette? Jeg er ikke klar over hvordan man løser den når der er ln(x) i funktionen.

Skrev det vidst lidt for hurtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2013 af peter lind

Du kan se en tabel med almindelig kendte funktioner på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#skema dem bør du kende


Svar #5
14. december 2013 af NaNoTecs

Tak. Så differential funktionen burde så således ud  f ' (x) = 5 * 1/x -x + 6


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2013 af peter lind

nej. du skal også differentiere de to andre led


Svar #7
14. december 2013 af NaNoTecs

f ' (x) = 5 * 1/x -x  Så mangler jeg bare 5*1/x

Hvordan skal 5*1/x så se ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

x differentieret giver 1 og konstanter differentietet giver 0.

Svar #9
14. december 2013 af NaNoTecs

Så det er 

f ' (x) = 5 -x   ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2013 af SuneChr

Der er vist noget rod i funktionsbetegnelserne:
Hvis   f '(x)  differentieres får vi jo   f ''(x)
Hvis  f (x)  differentieres får vi  f '(x)

Vi har
(5·ln (x) - x + 6) '  =  5/x - 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

f(x)=5 ln(x)-x+6
konstanter der ganges paa bliver ikke differentieret. Du faar da
f'(x)=5/x -1
ln x differentieret giver 1/x, ganget med 5 bliver det 5/x. x er blevet til 1 da x er det samme som x^1. 6 er fjernet da konstanterne differentieret giver 0.

Svar #12
14. december 2013 af NaNoTecs

Dvs. at differential kvotienten af f ' (x) er f (x) =5/x -1


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. december 2013 af SuneChr

# 12
Differentialkvotienten af  f '  er  f ''
se # 10


Svar #14
15. december 2013 af NaNoTecs

Undskyld. Mente

Dvs. at differential kvotienten f ' (x) er f (x) =5/x -1

Altså uden af. 

Det er ikke differential kvotienten af f' (x) :)


Skriv et svar til: Find ved håndkraft differential kvotioenten af f ' (x) af funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.