Matematik

Find ved håndkraft differential kvotioenten f ' (x) af funktionen

15. december 2013 af NaNoTecs - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

Find ved håndkraft differential kvotioenten f ' (x) af funktionen.  -->  f(x) - e^(3x)+24 * e^(12  )* x + 5

Er dette korrekt?

f ' (x) - e^(3x)+24 * e^(12 )* x 

e^x bliver differentierert til e^x. Altså det samme. Så der sker ikke nogen ændring end at man kun fjerner konstanten +5 ????


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Mener du funktionen

f(x) = e3x + 24·e12x + 5    ?

Dit forslag til f '(x) er ikke korrekt. Benyt, at   (eax)' = a·eax .


Svar #2
15. december 2013 af NaNoTecs

Okay tak :)


Svar #3
15. december 2013 af NaNoTecs

Således?

f ' (x) - 3*e^(3x)+24 * 12*e^(12 )* x 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, hvis funktionen er som skrevet i #1. Benyt redigeringsfaciliteterne i tekstboksen til at gøre det mere tydeligt. Benyt x2 til at lave indeks og x2 til at lave eksponent, og vælg specielle matematiske symboler i knappen Ω .

Benyt også lighedstegnet = i stedet for minustegnet - . Start med at præcisere, hvordan funktionen f(x) er defineret.


Svar #5
15. december 2013 af NaNoTecs

I orden. Det vil jeg gøre for fremtiden. 


Svar #6
15. december 2013 af NaNoTecs

f ' (x) = - e(3x)+24 · e(12 )· x + 5

f ' (4) = - 3·e(3·4)+24 · 12·e(12)· 4⇔
f ' (4) = - 3·e(12)+24 · 12·e(12)· 4 

Hvad gør man efter det her punkt hvordan reducere man funktionen videre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2013 af Mixzo (Slettet)

f ' (4) = - 3·e(12)+24 · 12·e(12)· 4

f '(4)=-3e12+24·4·12·e12
f '(4)=-3e12+1152e12
f '(4)=1149e12

Vil jeg tro :)

edit mangler du ikke plus 5 i dine egne udregninger?
 


Svar #8
15. december 2013 af NaNoTecs

Tak :)

Nej for plus 5 er en konstant og konstanter skal ses som værende 0 :)


Skriv et svar til: Find ved håndkraft differential kvotioenten f ' (x) af funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.