Fysik

Bølgelængden af laser lys ?

15. december 2013 af crazyguy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Skal skrive en opgave om hvordan man udregner bølgelængden af laser, som har værret igennem et optisk gitter med 300 spalter per mm.

Der er fra gitteret til væggen 25 cm, og fra lazeren til gitteret 16 cm. Fra central plet til første plet på både højre og venstre side, er der 4,5 cm.

Ville være super fedt hvis nogen kunne forklare hvad jeg skal gøre / give mig en formel som jeg kunne følge :)


Svar #1
15. december 2013 af crazyguy (Slettet)

Ups, lille rettelse: 

Gitterkonstanen er 300


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2013 af mathon

du har gitterfomlen
                                     d • sin(θn) = n • λ               sin(θn) = xn / √(L2 + xn2)

.

                                                   d • xn
                                     λ = ---------------------
                                             n • √(L2 + xn2)

.

                                            ((1/300)·106 nm) • (0,045 m)
                                     λ = ---------------------------------------- = 590,51 nm
                                            1 • √((0,25 m)2 + (0,045 m)2)


Skriv et svar til: Bølgelængden af laser lys ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.