Matematik

Maple

15. december 2013 af came (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Dette spørgsmål drejer sig om computer/matematik programmet Maple.

Jeg har 3 vektorer, som jeg har vist er lineært uafhængige ved at kigge på vektorligningen a*v1+b*v2+c*v3 =0 og jeg ved at hvis den eneste måde at løse det på er at alle konstanterne skal give 0 betyder at de er lineært uafhængige.

Jeg skal nu vise at en fjerde vektor ligger i de andre vektores span, og jeg har prøvet adskillige metoder, men jeg kan ikke få det til at fungere!

Er der nogle der har en metode at vise dette på i Maple?

Det er 4.1 a) fra dette opgavesæt jeg er i gang med at løse: http://www.math.ku.dk/kurser/2013-14/blok2/linalg/UGE4/opgave4.pdf

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det ligner også denne opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1421937

Man skal så løse ligningssystemet

a4 = λ1a1 + λ2a2 + λ3a3 

dvs. et ligningssystem af formen

A · λT = a4T .


Skriv et svar til: Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.