Matematik

Vektorfunktioner vinkel mellem hastighedsvektorer

16. december 2013 af ChristofferSnejbjerg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg kan ikke forstå hvad jeg gør forkert.

følgende opgave: bestem vinklen mellem de 2 hastighedsvektorer i dobbeltpunktet (16,8) i vektorfunktionen

f(t)= (t^3-12t)
       (t^2-2t)

Jeg har fået t=-2 v t=4 dette passer også når jeg indsætter dem i y-funktionen giver y-værdien=8 og det er punktets 2.koordinat... så det burde passe  

Vinklen mellem hastighedsvektorer bestemmes vel som vinklen mellem 2 vektorer i planen.

jeg bestemmer f ' (t) =( 3t^2 - 12)
                                (   t^2-2t  )

jeg indsætter værdierne for t 

og får den ene hastighedsvektor

(3*(-2)^2-12)=(0 )
(   2*-2-2   )=(-6)
 

jeg gør på samme måde med den anden med t=4

Den anden giver dermed (36,6)

Jeg får mit skalarprodukt til at give -36

og længden af vektorerne |a|*|b|= 216*kvrod(2)

dette giver ikke en vinkel større end 1.68892 grader...

Hvad gør jeg galt søger hurtig hjælp!

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af mathon

   
                  |a|·|b| = 36·√(37)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2013 af mathon

                                        |a • b|           |-36|          √(37) 
                  cos(vspids) = ---------- = --------------- = --------- = 0,164399
                                       |a|·|b|        36·√(37)          37

.

                  vspids = cos-1(0,164399) = 80,54º


Svar #3
16. december 2013 af ChristofferSnejbjerg (Slettet)

hvordan udregner du længden af de 2 vektorer?

og hvorfor skal -36 være numerisk?


Svar #4
16. december 2013 af ChristofferSnejbjerg (Slettet)

Jeg tror at vinklen er stump, jeg fandt ud af at jeg regnede i radianer.
har fået min srp vejleder til at kigge på det, hun mener også den er stump. så du må forklare hvorfor den ikke skulle være det :-)
 

får den til 96,7 grader nu.


Skriv et svar til: Vektorfunktioner vinkel mellem hastighedsvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.