Kemi

Anden ordens reaktion for

17. december 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan det passe, at det anden ordens hastighedsutryk, som man opstiller på baggrund af hydroxid også gælder for esteren? :) Dvs. hvis jeg eksempelvis finder halveringstiden for OH, så er det den samme halveringstid for esteren? :)

- De reagerer jo en til en med samme begyndelseskoncentration...

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af mathon

         Hvis
                    reaktionen er 2.ordens mht. OH-,
                    skal der gælde:
                                                    1
                                                --------- = k•t + [OH-]0
                                                 [OH-]t


Svar #2
17. december 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Gælder det, så også, at 1/[CH3COOCH2CH3]=k*t+[CH3COOCH2CH3]0 nu, hvor ester og hydroxid reagerer 1:1 og har samme begyndelseskoncentration? Ved at de begge to er af første orden, men opfører sig som en anden ordens reaktion pga. at de har ens begyndelseskoncentration.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2013 af mathon

korrektion

                                                      1
                                                --------- = k•t + ([OH-]0)-1
                                                 [OH-]t


Svar #4
18. december 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Har allerede opstillet det udtryk, men gælder det udtryk også for ethylethanoat? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. december 2013 af mathon

    
              stofmængdeforholdet  CH3COOCH2CH3 : OH- = 1 : 1
              hvorfor
                                                                1
                                                --------------------------- = k•t + ([CH3COOCH2CH3]0)-1
                                                 [CH3COOCH2CH3]t
 


Svar #6
18. december 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Mange tak marthon - jeg var næsten sikker, men ville ikke skrive det i opgaven uden at være 100% sikker :) Mange tak! :)


Skriv et svar til: Anden ordens reaktion for

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.