Matematik

Finde a^3 hvor a=5-3i

18. december 2013 af MartinSeverin (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEJ Jeg sidder og regner nogle opgave med komplekse tal. 

Jeg er nu stødt på opgaven:
Lad a=5-3i

Bestem a3

Hvad gør jeg?
 

Håber nogle kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2013 af arto460 (Slettet)

Du kan enten skrive direkte ud:
a^3 = (5-3i)^3 og gange parenteserne ud og bruge at i^2=-1

Eller brug den polære form af a:

a=lalexp(iΘ)

Og brug regneregler for den komplekse eksponentialfunktion.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2013 af mathon

            a3 = (5-3i)3 = 53 + 3·52·(-3i) + 3•5•(-3i)2 + (-3i)3  =  125 - 135 - 225i + 27i  =  -10 - 198i


Svar #3
18. december 2013 af MartinSeverin (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) 
 

Det er dejligt  med hurtig hjælp :)


Skriv et svar til: Finde a^3 hvor a=5-3i

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.