Matematik

Kompleks tal med gange og minus.

18. december 2013 af spiderm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har nu en opgave hvor man skal beregne z+w og z · w:

Mit komplekse tal er z = -2 · √3 + 2i og w = √2 · e(3π) / (4)i

Jeg starter med at beregne for z+w og formlen for beregning er:

z+w = (a+x) + (b+y)i.

Nu skal jeg indsætte mine værdier ind og regne ud:

z+w = (a+x) + (b+y)i ⇔ (-2 · √3 + 2i) + (√2 · e(3π) / (4)i) = ((-2 ·√3) ·  (√2 · e(3π) / (4)i) + ((2i) · (√2 · e(3π) / (4)i)

= (-2) · √6 · e(3π) / (4)i + (-2)i · e(3π) / (4)i · √2.

Jeg skal nu beregne for z · w og formlen for beregning er:

z · w = (a+bi) · (x+yi).

Nu skal jeg indsætte mine værdier ind og regne ud:

z · w = (a+bi) · (x+yi) ⇔ (-2 · √3 + 2i) + (√2 · e(3π) / (4)i) = ((-2 ·√3) ·  (√2 · e(3π) / (4)i) · ((2i) · (√2 · e(3π) / (4)i).

Er de rigtige besvaret?

Jeg er meget usikker med dem specielt når man skal gange med exponentielt. 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ved z+w omregnes w til formen x+iy. Du skal omregne w = √2 · e(3π/4)i til rektangulær form.


Skriv et svar til: Kompleks tal med gange og minus.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.