Matematik

er skalarproduktet og arbejdsligningen det samme?

18. december 2013 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej sidder og forbereder til MAT A eksamen og kom i tvivl om, om skalarproduktet og arbejdsligningen er det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere det mere præcist. Hvad beregner du skalarprodukt af, og hvilket arbejde har du en ligning for?


Svar #2
18. december 2013 af sweeti14 (Slettet)

Eksamensspørgsmålet hedder bare: Forklar om skalarproduktet og nogle af dets anvendelser 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det benyttes for eksempel ved beregning af vinkler mellem to vektorer, ved bergning af vektorers længder, ved beregning af projektion af en vektor på en anden vektor.


Svar #4
18. december 2013 af sweeti14 (Slettet)

Men er skalarproduktet det samme som arbejdsligningen eller er de bare "relaterede"?


Svar #5
18. december 2013 af sweeti14 (Slettet)

Jeg skal nemlig bevise arbejdsligningen ud fra et bevis i bogen men det eneste bevis der er i bogen er for skalarproduktet


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv at forklare, hvad du mener med "arbejdsligningen". Et skalarprodukt er et tal. Det er ikke det samme som en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2013 af SuneChr

# 0
Man har formlen for den resulterende krafts arbejde:
A   =   ∫ F • ds   =   ΔEkin


Svar #8
18. december 2013 af sweeti14 (Slettet)

Arbejdsligningen lyder således i TI interactive: dotP(vektor a, vektor b)=|vektor a|*|vektor b|*cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så kan du jo se på en trekant ABC med punkterne A(a1,a2) , B(b1,b2) , C(c1,c2) . Beregn vinklen v mellem de to vektorer AB og AC og vis, at

cos(v) = (ABAC) / (|AB||AC|)

ved at benytte definitionen for skalarproduktet ABAC


Skriv et svar til: er skalarproduktet og arbejdsligningen det samme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.