Kemi

hjælp med kemi please?

19. december 2013 af Ninna25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Hvilken sammenhæng er der mellem KS og KB for et korresponderende syre-basepar?

b) Opskriv reaktionsskemaet for henholdsvis ammonium og ammoniaks reaktion med vand. Opskriv udtrykket for ammoniums syrestyrkekonstant og ammoniaks basestyrkekonstant.


c) Hvilken sammenhæng er der mellem pKS og pKB for en korresponderende syre-basepar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2013 af mathon

a)
       for et korresponderende syre/base-par
       ved 25ºC
       gælder:
 
                                   Ks • Kb = 10-14


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2013 af mathon

b)
       Opskriv reaktionsskemaet for henholdsvis ammonium og ammoniaks reaktion med vand. Opskriv udtrykket for ammoniums syrestyrkekonstant og ammoniaks basestyrkekonstant.

                  NH4+ (aq)   +   H2O (l)   <--->   NH3 (aq)   +   H3O+ (aq)
 

                                         [NH3] • [H3O+]
                                        --------------------- = Ks
                                               [NH4+]

.

                  NH3 (aq)   +   H2O (l)   <--->   NH4+ (aq)   +   OH- (aq)

.
                                         [NH4+] • [OH-]
                                        --------------------- = Kb
                                               [NH3]


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2013 af mathon

c)
      Hvilken sammenhæng er der mellem pKs og pKb for et korresponderende syre/base-par ved 25ºC?


                                     Ks • Kb = [H3O+] • [OH-] = Kv = 10-14

                                     log(Ks • Kb) = -14·log(10) = -14·1 = -14

                                     log(Ks) + log(Kb) = -14·log(10) = -14·1 = -14

                                     -log(Ks) + (-log(Kb)) = 14

                                     pKs + pKb = 14

                                    


Svar #4
23. december 2013 af Ninna25 (Slettet)

tak for de:-)


Skriv et svar til: hjælp med kemi please?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.