Matematik

standard trekant vs. vilkårlig retvinklet trekant.

22. december 2013 af Pjoke1977 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude...ved godt man ikke kan se figurene, det er det nederste udsagn jeg gerne vil have bekræftet. Det med at en vilkårlig retvinklet trekant altid er en forøgelse eller formindskelse af en standard trekant.

Gider bare ikke gå op til eksamen og lukke hø ud (-;

Tak for hjælpen og gud jul til jer..

MVH

Anders  

Figur 1.                                       Figur 2.

Figur 1. et er en standard trekant (hypotenusen = 1)

Her gælder at:

a = sin(A)       det er den hinliggende side.

b = cos(A)      det er den hosliggende side.

En vilkårlig retvinklet trekant er altid en formindskelse eller en forstørrelse af en standard trekant.

Forskellen er at hypotenusen i en standard trekant er 1 og i en tilfældig anden retvinklet trekant er den c.

(figur 2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt uforståeligt, hvad du mener med sætningen

"En vilkårlig retvinklet trekant er altid en formindskelse eller en forstørrelse af en standard trekant."

Måske mener du, at enhver retvinklet trekant er ensvinklet med en tilsvarende retvinklet trekant, hvis hypotenuse er 1.

Begrebet "standard trekant" er ikke et fast vedtaget begreb, så du skal først definere, hvad du mener med det.


Svar #2
22. december 2013 af Pjoke1977 (Slettet)

OK ? Har taget det fra vores lærebog!

Har lige kopieret det den skriver her nedenfor...

Vi kan nu generalisere brugen af cosinus og sinus i en standardtrekant til at omfatte vilkårlige retvinklede trekanter, altså hvor hypotenusens længde ikke nødvendigvis har længden 1.

Det lader sig gøre, idet en vilkårlig retvinklet trekant ABC er en forstørrelse/formindskelse af en standardtrekant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2013 af mathon

se
 


Skriv et svar til: standard trekant vs. vilkårlig retvinklet trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.