Matematik

Hyperbolsk

23. december 2013 af shafaifer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har en differentialligning indeholdende et hyperbolsk led. Jeg er meget i tvivl om, hvorvidt denne ligning er en 1. orden lineær eller om det er en 1. orden separabel. Er der nogen, der kan lede mig i rette retning, så jeg ved hvilken differentialligning jeg har med at gøre?

På forhånd - tak.

Vedhæftet fil: Tilstudieportalendec1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2013 af peter lind

Det er en differentialligning, der kan løses ved brug af separation af variable. Den er ikke lineær


Svar #2
23. december 2013 af shafaifer (Slettet)

Jeg er meget glad for din tid og dit flid, Peter.

Jeg er kommet til et punkt, hvor jeg har separeret differentialligningen:

(dy/dx) = 1 / (cosh(y)e2x) <=>

e2x * cosh(y) * dy = dx <=>

cosh(y) * dy = dx / e2x

Nu integreres der på begge sider. Venstresiden integreres vha. partiel integrationsteknik - ikke?

Denne har jeg ved integration fået til:

y * cosh(y) - (y/ y) * sinh(y) 

Jeg er kraftigt i tvivl om, hvorvidt man overhovedet skal benytte sige af partielle integrationsmetoder. Jeg håber, at nogen kan trække mig på det rigtige spor igen. / På horhånd: Mange gange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2013 af peter lind

Det er meget nemmere. sinh/x) er en stamfunktion til cosh(x)


Skriv et svar til: Hyperbolsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.