Fysik

omregning fysik

27. december 2013 af lise199 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan omregner man fra µW/m2 til db?

på forhånd tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2013 af TheScientist2244 (Slettet)

Her er et eksempel på, hvordan man kan regne sig frem til niveauforskellen, hvis du ønsker en grundigere forklaring, så henvend dig til følgende link:

De er desværre kun på engelsk, men dog kun en på dansk. 

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100326130258AAXTyEB

http://www.frederiksen.eu/uploads/tx_tcshop/media/PS-2109.pdf

http://www.emfwise.com/formulas.php

-

β = 10dB*log(I/I0) = 10db*log(8.5*10^-6/10^-12) = 69.3dB

Eller

31 mW = 10 * log1031 = 15 dBm 

Håber det var nok af hjælp ! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2013 af Eksperimentalfysikeren

0dB svarer til 1pW/m2

Du finder først forholdet mellem det lydniveau, du har, og 1pW/m2. Derefter tager du logaritmen til forholdet, hvilket giver verdien i B (Bell). Når du derefter gange værdien med 10, får du resultatet i dB (deciBell).


Skriv et svar til: omregning fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.