Kemi

blod

30. december 2013 af linebinebisse (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

15 g Hb / 100 ml blod 

- Beregn indholdet i mL af O2 per 100 mL blod, ved fuld iltmætning af Hb. P(tot)=1 bar og T = 37 C 

hvordan klarer jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2014 af dalle8722 (Slettet)

Måske dette hjælper.

Først udregn hvor meget O2 der er opløst i blodet:
O2 i opløsning = opløselighed ved 37 °C * partial trykket

Dernest udregn O2 bundet til hæmoglobin:
O2 bundet til Hb = 15 g Hb/100 ml blod * indhold af O2 i mættet Hb

Ilt indhold i mL af O2 per 100 mL blod = O2 i opløsning + O2 bundet til Hb

Konstanter:
opløselighed ved 37 °C = 0,3 ml
indhold af O2 i mættet Hb = 1,39 ml O2/g Hb


kilde: http://courses.washington.edu/conj/resp/oxygen.htm


Skriv et svar til: blod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.