Matematik
Kan forklare mig hvordan de har løst denne opgave?
Svar #2
30. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
Fladeintegralet af funktionen f(x) = 2x·ex+y beregnes over punktmængden
M = {(x,y) | 0 ≤ x ≤ 1 ∧ x ≤ y ≤ 2x}
Grænserne for integralet er derfor 0 ≤ x ≤ 1 (ydre integral) og x ≤ y ≤ 2x (indre integral), dvs
∫M f(x,y) dx dy = 0∫1 x∫2x 2x·ex+y dy dx
= 0∫1 2x·ex ( x∫2x ey dy ) dx
= 0∫1 2x·ex (e2x - ex) dx
Svar #3
31. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
Det sidste integral beregnes så ved at benytte partiel integration
∫M f(x,y) dx dy = 0∫1 2x·ex (e2x - ex) dx
= 0∫1 2x·e3x dx - 0∫1 2x·e2x dx
= [(2/3)·x·e3x]10 - 0∫1 (2/3)·e3x dx - [(2/2)·x·e2x]10 + 0∫1 (2/2)·e2x dx
= [[(2/3)·x·e3x - (2/9)·e3x - x·e2x + (1/2)e2x]10
= ((2/3)-(2/9))·e3 +(-1+(1/2))·e2 +(2/9) - (1/2)
= (4/9)·e3 -(1/2)·e2 -(5/18)
Svar #4
02. januar 2014 af Chris2013 (Slettet)
Svar #5
02. januar 2014 af Chris2013 (Slettet)
Svar #6
02. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#4, #5
Hvad er det i opgaven, du ikke forstår? Opgaven er formuleret i det vedlagte i #5 hvor der også er påtrykt en besvarelse? Spm (1) blev vel løst ovenfor?
Det vedlagte i #4 er en håndskrevet side.
Svar #7
03. januar 2014 af Chris2013 (Slettet)
det håndskrevet side har jeg selv skrevet, hvor jeg så ikke kunne komme videre derfra, og kiggede så i svaret, og det gav ikke mening
Skriv et svar til: Kan forklare mig hvordan de har løst denne opgave?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
