Matematik

ligning Ø?

01. januar 2014 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 8. klasse

-5x+8(3+x)-6x=-(3x+4)+5^2

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, at løsningsmængden er tom.


Svar #2
01. januar 2014 af Laurawedel (Slettet)

men hvordan ved man det? 

jeg menter kun den var ø fordi jeg havde prøvet alle tænkelige måder?

er der en måde hvor man kan find ud af om en ligning ikke har nogne løsning med sikkerhed

nu hvor jeg tænker over det mener jeg nu at jeg har hørt at alle ligninger har en løsning spørsmålet er så bare hvordan den løses?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man starter med at reducere udtrykkene på hver side i ligningen.

Enhver ligning har en løsningsmængde, men for nogle ligninger er løsningsmængden den tomme mængde Ø (ikke ø).


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2014 af LeonhardEuler

#2

Som #3 skriver så simplicerer man ligningen, da vil man kunne beregne det. I dette tilfælde kan man allerede efter få reduceringer indse at den har løsningmængden den tomme mængde Ø. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2014 af SuneChr

# 4
x ∈ { ∅ }
angiver, at x, som element, tilhører en mængde, hvis eneste element er ∅ .
Løsningsmængden L kan da ikke være tom.
Man burde vel angive løsningsmængden som
x ∈ ∅        eller
L = { x | x ∈ ∅ }


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den korteste angivelse af løsningsmængden for den betragtede ligning er simpelthen

L = Ø.

Det er også korrekt, som det nævnes i #5, at {Ø} ikke er det samme som Ø. Mængden {Ø} er en ikke-tom mængde, der har den tomme mængde Ø som sit eneste element.


Skriv et svar til: ligning Ø?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.