Kemi

titrering

02. januar 2014 af yuyuyuy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg har en opgavem hvor jj har en syre, der bliver titreret med en base. Jeg har en titrekurve med tilsat mængde base samt pH-værdi. Jeg kender desuden pKs-værdien. Mit spørgsmål lyder: hvor mange procent af den oprindelige mængde syre findes som syrens korresponderende base?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2014 af mathon

For en cs molær, monohydron svag syre S tilsat OH-
har du, når hydronolysegraden er α:

                                   S (aq)   +   OH- (aq)   --->   B (aq)   +   H2O (l)
molariteter               (1-α)•cs                               α•cs                                           0 < α < 1


                                           pH = pKs + log(cb/cs)

                                           cb/cs = 10pH-pKs

                                             α•cs
                                          ----------- = 10pH-pKs
                                           (1-α)•cs      
                                             
hvoraf
                                              α
                                          -------- = 10pH-pKs
                                           (1-α)   

                                         (1+10pH-pKs)·α = 10pH-pKs

                                                    10pH-pKs                 1                      100
                                          α = ----------------- = ------------------ = ------------------%
                                                 (1+10pH-pKs)      10pKs-pH + 1      1 + 10pKs-pH

                                       
                                             

                                          

                                          

                                          


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.