Kemi

pH-værdi

03. januar 2014 af KIKULI (Slettet)

Hvad er pH for 200 mL 0,4 M NaHSO4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2014 af mathon

pKs(HSO4-) = 1,92 dvs middelstærk syre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2014 af mathon


                 pH = -log((-Ks + √(Ks2 + 4·Ks·cs))/2)

                 pH = -log((-10-pKs + √(10-2·pKs + 4·10-pKs·cs))/2)

                 pH = -log((-10-1,92 + √(10-3,84 + 4·10-1,92·0,4))/2)


Svar #3
03. januar 2014 af KIKULI (Slettet)

Hvad bliver pH, hvis der tilføjes 300 mL vand? (fortynding?)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2014 af mathon


Skriv et svar til: pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.