Kemi

Fortynding af syre

03. januar 2014 af KIKULI (Slettet)

En syre HSO4- har koncentrationen Cs= 0,5 M i en 500 mL opløsning. Der fortyndes med 300 mL vand. Hvad er den nye koncentration?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2014 af mathon

fortyndingsfaktor
                                 f = ((500 mL) + (300 mL)) / (500 mL) = 1,6

                                 cs-fortyndet = cs / f = (0,5 M) / 1,6 ≈ 0,3 M


Svar #2
03. januar 2014 af KIKULI (Slettet)

Hvad med pH efter fortynding? Jeg kender pH før fortynding?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2014 af mathon

før fortynding:
     overført fra
     https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1427420

                          pH = -log((-Ks + √(Ks2 + 4·Ks·cs))/2)

                          pH = -log((-10-pKs + √(10-2·pKs + 4·10-pKs·cs))/2)

                          pH = -log((-10-1,92 + √(10-3,84 + 4·10-1,92·0,5))/2)  =  1,14

.

efter fortynding:

                          pH = -log((-10-1,92 + √(10-3,84 + 4·10-1,92·0,3))/2)  =  1,26


Skriv et svar til: Fortynding af syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.