Matematik

Ligning

15. november 2005 af DK88GIRL (Slettet)
Jeg er syg i disse dage og det gør ikke matematikken lettere.... Jeg har denne opgave

Løs ligningen: x^2-1
------- =2
x-1
(Grundmængde og løsningsmængde er en selvfølgelighed)

Nogen der kan hjælpe mig?

og i tælleren er det altså x i anden..

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2005 af LanioX (Slettet)

Du kan jo udnytte at (a+b)(a-b)=a^2-b^2 til at faktorisere tælleren. (Husk at 1=1^2)

Svar #2
16. november 2005 af DK88GIRL (Slettet)

Hvordan det? Undskyld men det forstår jeg altså ikke helt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:

x^2 - 1 = x^2 - 1^2 = (x+1)(x-1).

//Epsilon

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.