Matematik

reducer udtrykkene

04. januar 2014 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan reduceres disse udtryk når det ikke er ligninger

-------> ( en halv)            1/2(-4x+12)-3(3x-7)

36x-8(-2+3x)-18

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2014 af mathon

                        (1/2)·(-4x + 12) - 3·(3x - 7)               gang ind i parenteserne

                        (-2x + 6) - (9x - 21)                           hæv parenteserne

                        -2x + 6 - 9x + 21                               reducer antal x og tal

                        -11x + 27


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2014 af branni (Slettet)

Jeg prøver at skære udregningerne grundigt ud, så du kan se, hvad der sker fra trin til trin :)

1/2(-4x+12)-3(3x-7)     =    

((1/2 * (-4x)) + (1/2 * 12)) - (3 * 3x) - (3 * (-7))     =    

(-2x) + (6) - (9x) - (-21)     =

-2x - 9x + 6 + 21     =

27 - 11x



36x - 8(-2 + 3x) - 18     =

36x - ((8 * (-2)) + (8 * 3x))) - 18     =

36x - (-16) - (24x) - 18     =

36x - 24x + 16 - 18     =
12x - 2
 


Skriv et svar til: reducer udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.