Matematik

Nemme ligninger

04. januar 2014 af Sarah08x (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Er der nogle af jer der kan forklare mig, hvordan jeg regner denne ligning ud? Altså forklare trin for trin. Det ville hjælpe utrolig meget, tak!:)

3+(x-1)=4-(4x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2014 af LeonhardEuler

Ophæv parenteserne. Saml variablerne på den ene side. 


Svar #2
04. januar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Det er nemlig det jeg gerne vil have forklaret hvordan jeg gør?
Ved at svaret er x=-3, men kan ikke forklare hvad jeg gør, altså hvad gør jeg først osv..

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2014 af LeonhardEuler

3 + (x - 1) = 4 - (4x - 3) ⇔

3 + x - 1 = 4 - 4x + 3 ⇔

2 + x = 7 - 4x ⇔

x + 4x = 7 - 2 ⇔

5x = 5 ⇔

x = 1


Skriv et svar til: Nemme ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.