Kemi

Hjælp :/

05. januar 2014 af BrainChild (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave

Salmiakspiritus er NH3 opløst i vand. Til rengøring anvendes 100 mL 8 masseprocent (densitet = 1 g/mL) til 10 liter vand. Beregn pH i den fortyndede opløsning.

håber nogen kan hjælpe her, tak og på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2014 af mathon

Massen af 100 mL 8 masse% NH3
                                                          m = V • ρ = (100 mL) • (1 g/mL) = 100 g

antal mol NH3
i 100 mL 8 masse% NH3
                                                         n = m / M = (100 g) / (17,03 g/mol) = 5,872 mol

den formelle NH3-koncentration
i den fortyndede opløsning
                                                         cb = n / V = (5,872 mol) / (10,1 L) = 0,5814 M
 

pKb(NH3) = 4,75 er en svag base
hvorfor ved 25ºC
                                                         pOH = 0,5•(pKb - log(cb))

                                                         pOH = 0,5•(4,75 - log(0,5814)) = 2,5

                                                         pH = 14 - pOH = 14 - 2,5 = 11,5


Svar #2
05. januar 2014 af BrainChild (Slettet)

hvordan kan det være= pKb(NH3) = 4,75 er en svag base

at det er en svag base, når pH er 4,75?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2014 af mathon

                                                      stærk base               pKb < -1,7

                                                      middelstærk base   -1,7 < pKb < 4

                                                      svag base                4 < pKb < 10

                                                      meget svag base    10 < pKb < 15,7

                                                      yderst svag base     pKb < 15,7
                                  


Skriv et svar til: Hjælp :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.