Kommentarer til Studieportalen.dk

Matematik

15. november 2005 af Hamborg (Slettet)
Jeg synes, at der efterhånden kommer flere og flere til siden og spørger om hjælp til matematik - dette er selvfølgelig godt for siden! - men mange af disse handler om den samme opgave! Dette kan enten skyldes, at folk ikke kan finde ud af at søge, eller at folk ikke kan finde det de søger efter, når de søger.
Mit forslag er derfor, at i anbefaler folk lige at skrive hvilken bog opgaven er fra og hvad nummer opgaven er, eks. MAT 3H Opgaver, opg. 737. Dette ville gøre det meget lettere for folk herinde at få hjælp og også gøre det meget lettere for dem, der hjælper folk, da de jo så slipper for at hjælpe med den samme opgave igen og igen. Og ja ved godt at man selvfølgelig bare kan sende et link til den tråd hvor man tidligere hjalp, men det er vel ikke så let, hvis det er flere forskellige der har hjulpet.
Bare et forslag:)

Brugbart svar (2)

Svar #1
15. november 2005 af Guruen (Slettet)

Var selv ved tidligere at oprette en tråd ang samme emne..

Ville gøre det meget nemmere for alle, især dem, der sku hjælpe, hvis man skrev bog og opgave op..
Det kunne jo være, at man i sine noter havde den selv samme opgave lavet.. og det er jo kun til at finde ud af hvis man ved hvilken bog det er fra samt opgavenummer..

Super godt forslag.. :)

Brugbart svar (2)

Svar #2
15. november 2005 af Svane- (Slettet)

ville bare lige sige at jeg kun kan give dig ret, og det er en mega fed ide...
Kan man ikke lave nogle felter inde i den der opret indlæg, så man skal skrive bogens navn og opgave nummer?

Brugbart svar (2)

Svar #3
16. november 2005 af allan_sim

#0.
I så fald skulle det da udelukkende være som hjælp i søgefunktionen, idet en del af os ikke sidder med bemeldte bøger. Og ikke alle gymnasier bruger samme lærebogsystem, så det ville også kræve, at man angav forfatter og forlag.

Brugbart svar (2)

Svar #4
16. november 2005 af Guruen (Slettet)

#3..
hvorfor ville det kræver forfatter og forlag?

Det er da nok feks a jeg skriver Orbit 2 s 77, hvis det er det jeg ska ha hjælp til..
Hvis du ikke har bogen til hjælp kan du da hjælpe på samme niveau, som hvis du ikk havde bogen, men havde forfatter og forlag opgivet?

Seføli sku man da, selvom man skrev bog og opgavenummer op, også skrive opgaven op, så dem uden bog kunn hjælpe..

Tror bare at bog/nummer-idéen var som ekstra hjælp til hjælperne, hvis nu man har/har haft den bog, og så ka slå op i gamle opgaver..

Sys nu stadig det er en super idé..!

Brugbart svar (2)

Svar #5
16. november 2005 af Epsilon (Slettet)

I praksis har jeg intet imod hverken at kende til opgavenummer eller, hvorfra opgaven er taget. Det essentielle, som vi efterhånden utallige gange har pointeret, er at skrive opgaveteksten. Der er fortsat eksempler på indlæg med enten utilstrækkelige oplysninger eller spørgsmål næsten uden oplysninger, og den umiddelbare respons på sådanne indlæg bliver derefter. Man gør alle en tjeneste ved at skrive de forudsætninger i opgaven, som er nødvendige for at kunne forholde sig kvalificeret til spørgsmålene. I de bedste indlæg har spørgeren tillige kort gjort rede for sine overvejelser og/eller givet bud på, hvorledes de stillede spørgsmål kan besvares. Derved er det betydeligt lettere at få afklaret eventuelle problemer.

Gentagelse af opgaver ser jeg kun et problem i, når folk ikke holder sig til én og samme tråd, men i stedet opretter en ny med spørgsmål, som omhandler selvsamme opgave. Heldigvis er den tendens til dels på retur.
Mange af opgaverne kan angribes med forskellige forudsætninger, og det kan ofte være instruktivt at belyse opgaveløsning med forskellige metoder. Det må i det enkelte tilfælde være en vurderingssag, om det er mest hensigtsmæssigt at diskutere opgaven eller at henvise til tidligere indlæg og/eller søgefunktionen.

//Epsilon

Svar #6
16. november 2005 af Hamborg (Slettet)

#3 Kan ikke se hvorfor du vil bruge forlag osv. til? Iøvrigt mener jeg at #2s forslag er super:) F.eks. at man indtaster bogens navn og så hvis #3 er interesseret kan man også indtaste forlag:)

Svar #7
17. november 2005 af Hamborg (Slettet)

Men bliver der så gjort noget ved det?

Brugbart svar (2)

Svar #8
17. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Problemet er lidt, at der er forskellige versioner af de forskellige undervisningsbøger. Skriver man Orbit, skulle man f.eks. præcisere om det var den version der udkom før eller efter reformen.

Brugbart svar (2)

Svar #9
17. november 2005 af allan_sim

#6.
Fordi forfattere typisk ikke er specielt originale med valg af titel til lærebøgerne. Derfor vil det være smartest, om man ved, om det er mat3 fra systime, gyldendal, frydenlund eller andre, og om det er udgaven fra 1998, 2002 osv.

Men som sagt - kun som søgefunktion. Som alle vist er enige om, skal opgaveteksten under alle omstændigheder være til stede.

Personligt er jeg bedøvende ligeglad. Jeg svarer bare engang til.

Svar #10
17. november 2005 af Hamborg (Slettet)

Okey, men kan det så arrangeres sådan at før man hjælper, så beder man også lige vedkommende om at skrive hvad bog og opgave den er fra:) ?

Brugbart svar (2)

Svar #11
17. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#10:
Nu forholder det sig jo sådan, at vi mennesker er selvtænkende individer. Det er så at sige ikke forbudt at tænke sig til, at det mest hensigtsmæssige må være at opskrive opgaveteksten af hensyn til dem, som ikke har bemeldte bøger, opgavehæfter mv. I øvrigt slipper man derved også omkring ved alt det bøvl med sammenfaldende titler fra forskellige forlag, udgaver, oplag og lignende, som ellers ville melde sig.

Se i øvrigt #5.

"Hvor svært kan det være?", fristes man ligefrem til at sige. ;)

//Epsilon

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.