Fysik

Tyngdekraft

07. januar 2014 af majormaster (Slettet) - Niveau: C-niveau

En ballon fyldt med 3,00 L brint. Ved en temp på 20 grader og et tryk på 1 atm. er densiteten af brint 0,0829 kg/m3, og densiteten af atmosfærisk luft er 1,19 kg/m3

Ballonens hylster vejer 1,30 g. Et lod på 2,00 g bindes fast til ballonen.

Hvor stor er den samlede tyngdekraft på ballonen (Gassen i ballonen regnes med)

Jeg ved godt man skal sige 9,82 m/s2 * massen i kg..... meeeeeen, jeg er forvirret omkring hvad massen i kg helt præcist er.. ?????

Håber der er nogen der kan hjælpe !

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn massen af ballonens hylster plus massen af brinten i ballonen. Gang den samlede masse med g.


Svar #2
07. januar 2014 af majormaster (Slettet)

Det lyder nemt, men jeg er på bar bund hvad angår den samlede masse. Der er for mange oplysninger til at jeg kan regne ud hvilke jeg skal bruge :

Et blindt skud, skal jeg sige : 3kg * 0,0829 * 1,19 * 0,0013 kg * 0,002 kg = den samlede masse

....eller er det helt forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit resultat er helt forkert. Omregn brintens rumfang til m3 og gang så med densiteten for brint; derved finder man massen af brinten i ballonen. Dertil lægges massen af ballonens hylster:

mtotal = mbrint + mhylster

Den samlede tyngdekraft findes så ved at gange mtotal med g .


Svar #4
07. januar 2014 af majormaster (Slettet)

Okay, så lad mig prøve igen :

(3 / 1000) * 0,0829 + 0,0013 + 0,002 = Den totale masse i kg


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja.


Svar #6
07. januar 2014 af majormaster (Slettet)

1000 tak !

Skriv et svar til: Tyngdekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.