Fysik

acceleration

07. januar 2014 af oleoleoleoleole (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen :)

Jeg er virkelig lost, har prøvet flere gange men kan bare ikke komme ud af det, er der ikke nogle søde mennesker, der har tid til at hjælpe mig med følgende opgaver:

I 1979 begyndte man i Japan forsøg med en ny slags højhastighedstog, der svæver på en "magnetisk pude". Prøvestrækningen var 7000 meter lang. Toget startede fra hvile og accelererede med konstant acceleration til topfarten 144 m/s, hvorefter det blev bremset med en konstant acceleration af samme størrelse.

- Skitser (t,v)-grafen for bevægelsen.

- Hvor lang tid varede køreturen?

-Beregn størrelsen af accelerationen.

-Skitser (t,s)-grafen for bevægelsen.

Jeg håber nogle kan hjælpe mig, har virkelig prøvet, tak på forhånd :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der acceleres med konstant acceleration a over den halve distance s = 3000 m til hastigheden er
vmax = 144 m/s, dvs.

s = (1/2)a·t2 ,

vmax = at ,

s = (1/2)vmax·t

hvoraf tiden t for den halve køretur kan bestemmes, og derefter kan accelerationen bestemmes.


Skriv et svar til: acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.