Matematik

lav en ligning 2

08. januar 2014 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Cecilie er dobbelt så gammel som Anders -tilsammen er de 72år gamle

-tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af mathon

Sæt Anders' alder til x
Cecilies alder er så 2x
                                                         Cecilie         Anders        tilsammen
                                   alder                2x                 x               2x +x = 72
                                                                                                  3x = 72


                                                                   3x = 72

                                                                   x = 72/3 = 24

hvorfor
                                                         Cecilie         Anders       
                                   alder            2·24 = 48          24              


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2014 af mathon

Gennemregn selv eksemplet og lær!


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2014 af SuneChr

# 0
Kan også formuleres:
Cecilies - og Anders' alder forholder sig som   2:1  (læs: to til en)
og de er tilsammen 72 år.


Skriv et svar til: lav en ligning 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.