IT

Kongruens system

08. januar 2014 af Mikkel2345 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan beregner man de 3 underopgaver

 a) Hvor mange løsninger har følgende kongruens-system?
x = 1 (mod 2)
x  =2 (mod 4)
b) Hvor mange løsninger har følgende kongruens-system i intervallet 0; 1; : : : ; 89?
x  =1 (mod 2)
x  =2 (mod 3)
x  =3 (mod 5)
c) Angiv samtlige løsninger til følgende kongruens-system i intervallet
0; 1; .......... ; 89.
x  =1 (mod 2)
x  =1 (mod 3)
x  =1 (mod 5)

plzzz hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

a)

i) alle ulige tal

ii)  {6,10,14,18,...}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

b) 

i) ulige tal blødt mindre end 89

ii) {5,8,11,...,85,88}

iii) {8,13,18,...,88}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

c)

i) samme som b) i)

ii) {4,7,10,13,...,88}

iii) {6,11,16,...,86}


Svar #4
08. januar 2014 af Mikkel2345 (Slettet)

hvordan har du løst det ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1
I a) ii) skal medtages tallet 2.

#2
I b) ii) skal medtages tallet 2.
I b) iii) skal medtages tallet 3.

#3
I c) ii) skal medtages tallet 1.
I c) iii) skal medtages tallet 1.

#4

Eksempel: kongruensen x ≡ 3 (mod 5) har som løsninger alle de hele tal, der ved division med 5 giver resten 3. Løsningerne har formen x = 5·n + 3 , hvor n er et helt tal. I opgaverne i b) og c) er løsningerne begrænset til intervallet [0;89] .


Skriv et svar til: Kongruens system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.