Matematik

Kvadratsætninger

08. januar 2014 af Julie892 (Slettet)

Hey allesammen!

Jeg har en prøve imorgen, og min lærer har fortalt at der vil indgå kvadratsætninger!

jeg er desværre helt blank på dette punkt og ville hvis muligt gerne havde en forklaring på det.

Jeg har prøvet med denne og ved ikke om den er forkert.

(x-2)2 + 5x

(x-2) (x-2) +5x

x2 - 2x + 2x -4

x2 - 4 -4 +5x

x2- x - 4

Tak på forhånd Julie


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt.

Benyt kvadratsætningen

(a - b)2 = a2 + b2 - 2ab .


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2014 af peter lind

Du har regnet forkert fra linje 2 til linje 3.

Kvadratsætninger er der 2 af

(a+b)2 = a2+b2+2ab

(a+b)(a-b) = a2.-b2

I dit udtryk skal du bruge formlen med a=x og b=.-2


Svar #3
08. januar 2014 af Julie892 (Slettet)

Andersen, hvad med dette?

x2 + 22 - 2x +5x

x2 + 4 - 7x


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej det er stadig forkert. Benytter man kvadratsætningen får man

(x - 2)2 = x2 + 22 -2·2·x = x2 + 4 - 4x

Læg nu 5x til dette resultat.


Svar #5
08. januar 2014 af Julie892 (Slettet)

(x-2)2

x2 + 22 - 2 * 2x

x2 + 4 - 4x

x2 + 4 - 4x + 5x

x2 + 4 - 9x

Jeg ved ikke om jeg har misforstået hele konceptet men er dette rigtigt :D ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2014 af peter lind

5x-4x = x ikke -9x


Svar #7
08. januar 2014 af Julie892 (Slettet)

tusind tak peter lind :)

for at tjekke at jeg har forstået det:

(x-4)(x+5)+23

x2 + 5x + 4x + 20 + 23

x2 + 9x + 43


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2014 af peter lind

Nej. Når du skal gange 2 parenteser sammen så gør det langsomt i stedet for at regne det ud i et hug. Det reducere sandsynligheden for fejl drastisk.

I den pågældende opgave vil du få  x(x+5) -4(x+5) +23 =    fortsæt selv


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.