Fysik

fysik hjælp

09. januar 2014 af anonym1person (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle som kan behjælpelige med et par opgaver? 
 

1. En badebold af plast er fyldt med atmosfærisk luft. Trykket i bolden er 1,2 atm. ved temperaturen 20oC. Bolden ligger en dag i solen, hvorved temperaturen i bolden stiger til 65oC.

Hvor stort bliver trykket i bolden, når det antages, at boldens rumfang øges med 5 %?

2. 

En pige trækker en trækvogn. Pigen påvirker trækvognen med en kraft / på 120 N. Kraften danner en vinkel på 35o med vandret.

Beregn kraften F´s komposant i vandretning.
Beregn det arbejde, som pigen udfører på vognen, når hun trækker den 250 m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1. Idealgasligningen: pV=nRT

n er konstant, så

p1V1/(RT1) = p2V2/(RT2)

Isolér p2, indsæt værdierne og udnyt, at V2 = 1,05V1

2. Fx = F * cos(v)

W = Fx * Δx


Svar #2
09. januar 2014 af anonym1person (Slettet)

ok, er det her korrekt?

p2= P1 · (V1/V2) · (T2/T1)

p2= (1,2 atm) · (V1/ (1,05 · V1) ·(273 K + 65)  / (273 K+20)  ó

(1,2 atm) / 1,05 · (273 K+65) / (273 K+20) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2014 af mathon


        p • (V·1,05) • ((273+65) K)-1  =  (1,2 atm) • V • ((273+20) K)-1

        p • V·1,05 • 338-1 K-1  =  (1,2 atm) • V • 239-1 K-1

        p = 338/(239·1,05) • (1,2 atm) = 1,6 atm


Svar #4
09. januar 2014 af anonym1person (Slettet)

Hvorfor er det opløftet i minus 1? og har du en ide til næste opgave? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2014 af mathon


     p • V / T  =  p • V • T -1


Skriv et svar til: fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.