Matematik

Bestem f'(x0)

09. januar 2014 af LiseAnders (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har af opgave at bestemme f'(x0) fra denne:

f(x)=x2-2

Tangent bestemmelse:

y-f(x0)=f'(x0)(x-x0)

(x0,f(x0))

1) Bestem f'(x0)   (hældningskoefficienten)

2) Indsæt værdierne i y-f(x0)=f'(x0)(x-x0)

4) Isolér y. 

Jeg forstår ikke hvordan man løser opgaverne. Kan jeg få noget hjælp tak?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af mathon

…har du ikke en funktion f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2014 af mathon

                  f(x) = x2 - 2

                  f '(x) = 2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2014 af mathon

1)
           f '(xo) = 2xo

2)
          y - f(x0) = f '(xo)·(x-xo)

          y - f(xo) = 2xo·(x-xo)

3)   
          y = 2xo·(x-xo) + f(xo)

          y = 2xo·(x-xo) + xo2 - 2

          y = 2xox - 2xo2 + xo2 - 2

          y = 2xox - (xo2 + 2)

         

          


Skriv et svar til: Bestem f'(x0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.